Friday, March 29, 2013

CONTOH-CONTOH SOALAN STPM 940/2

Hello, cuti hampir berakhir. Semuga semua mendapat cukup rehat & telah mengisi masa cuti dengan   mengulangkaji sebaik mungkin serta mengisi masa dengan kerja-kerja yang berfaedah.

Semoga pelajar-pelajar semua tidak menghabiskan masa dengan FB semata-mata. Sesungguhnya masa depan sangat penting. Belajarlah, tuntutlah ilmu sebaik mungkin - ilmu dunia maupun  ilmu akhirat. 

Jadilah manusia yang memenafaatkan ilmu. Gunakan ilmu untuk kemajuan dan kepentingan manusia sejagat. Jauhi sifat amarah, fitnah- memfitnah sesama sendiri.

Sepanjang Februari dan Mac, terlalu banyak peristiwa berlaku... antaranya yang paling menyayat hati ialah Serangan di Lahad Datu..

Alhamdulillah, sebagai guru saya telah menjalankan tugas saya .. Saya harap semua pelajar saya dapat menghayati BAB 7 : PERTAHANAN dan PEPERANGAN DALAM ISLAM. Bagi yang bukan Islam, saya harap anda juga dapat memahami dan menghayati konsep peperangan dalam Islam .

Sebelum sekolah bermula, sila ke kedai buku untuk dapatkan Modul dan contoh soalan dan jawapan  STPM penggal 2. Semoga ianya dapat memberi idea sedikit sebanyak tentang soalan yang bakal di uji nanti. JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA, NANTI HABIS DIBELI ORANG.

Modul soalan dan  jawapan untuk latihan 


contoh soalan 

contoh jawapan 


Lepas penat belajar... apa kata makan cokodok dengan teh panas!!Jom belajar sejarah !!


rupa dan jiwa 
30 mac 2013

2 comments:

  1. salam, umm... sape publisher buku nie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. penerbit: Ilmu Bakti. Harga 5.90. Selamat maju jaya

      Delete